Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Mirror's Edge este un joc video de acțiune-aventură și platformer dezvoltat de EA Digital Illusions CE (DICE) și publicat de Electronic Arts. A fost lansat pentru PlayStation 3 și Xbox 360 în noiembrie 2008, iar pe PC pe 13 ianuarie 2009. Mirror's Edge folosește ca motor grafic Unreal Engine 3 cu îmbunătățirea luminozității de către Illuminate Labs în colaborare cu DICE.

Acțiunea din Mirror's Edge are loc într-o societate futuristă distopică, în care „alergătorii”, din care face parte și personajul principal, au sarcina de a fi curieri și de a transmite mesaje, trebuind totodată să scape de supravegherea guvernului. Este un platformer tridimensional, în care jucătorul o ghidează pe Faith printre acoperișuri, pereți și sisteme de ventilație, mișcările acesteia fiind inspirate din parkour. Jocul este viu colorat și diferă de multe dintre jocurile first-person permițând o mai mare gamă de acțiuni, cum ar fi: alunecarea sub bariere, acrobații, alergarea pe pereți, salturi între blocuri și o mai mare libertate în mișcări. Deși nu are HUD, se văd pe ecran picioarele, brațele, și trunchiul personajului.

Mirror's Edge a primit în general recenzii pozitive, cu varianta de PC având pe Metacritic o medie a punctajului de 81%. A fost apreciat pentru originalitate și mediul bogat, dar criticat pentru slăbiciunile din scenariu, erori și pentru că este scurt. A fost lansat un album, compus din remixurile piesei „Still Alive” (română Încă în viață) a cântăreței suedeze Lisa Miskovsky. O versiune side-scroller a jocului a fost lansată pentru iPad pe data de 1 aprilie 2010, iar pentru iPhone pe 2 septembrie 2010. O variantă portată a jocului a fost lansată pentru Windows Phone 7 pe 13 iulie 2012, inițial drepturile fiind deținute exclusiv de Nokia pentru telefoanele Nokia Lumia. Al doilea joc din serie, Mirror's Edge Catalyst, a fost lansat la 7 iunie 2016. În mai 2016, Endemol Shine North America a anunțat că va produce un serial bazat pe jocul Mirror's Edge.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
4 mai:
Margaret Thatcher

Alte aniversări: 3 mai4 mai5 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.