Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Dennis Man la un meci de Europa League cu FC Viktoria Plzeň

Dennis Man (n. ) este un fotbalist român, care joacă pe post de atacant la Parma în Serie B. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România Sub-21, România Sub-19 și România.

A fost descoperit de antrenorul Alexandru Meszar și crescut de Atletico Arad. Dennis Man a jucat primul meci în Liga a II-a pentru UTA Arad în august 2015, cu Gaz Metan Mediaș și a marcat primul gol într-un meci cu FC Bihor. După ce a reușit să se impună pe unul din locurile acordate jucătorilor eligibili pentru U21 la UTA, a fost transferat de FCSB, la care a debutat în Liga I pe 2 octombrie 2016 într-un meci cu Universitatea Craiova. A jucat în numai șase partide de campionat în primul sezon la FCSB, din cauza unei clauze prin care clubul trebuia să achite 100.000 de euro dacă jucătorul depășea 10 meciuri. A devenit om de bază în sezonul 2017-2018, în care a marcat 20 de goluri în treizeci și patru de partide.

A jucat pentru naționala de tineret ale României sub sub nouăsprezece ani și în naționala de tineret sub 21 de ani a României, cu care s-a calificat la Campionatul European din 2019⁠(d). A debutat pentru prima reprezentativă în martie 2018, într-un meci amical cu Suedia. Impresara sa este Anamaria Prodan.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
8 mai: Ziua Victoriei în Europa (1945)
Alfred Jodl la semnarea actului de capitulare a Germaniei

Alte aniversări: 7 mai8 mai9 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.