Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

Joanna Noëlle Levesque (n. ), cunoscută sub pseudonimul JoJo este o cântăreață de muzică pop/RnB și actriță originară din SUA. Ea a devenit cunoscută datorită albumului său de debut care îi poartă numele. Discul a avut încasări foarte mari pe plan mondial, JoJo devenind cea mai de succes cântăreață adolescentă a anului 2004.

Șlagărul „Leave (Get Out)”, lansat în 2004, a atins prima poziție în Top 40 Mainstream, clasament care ține evidența numărului de difuzări al cântecelor în cadrul posturilor radio din S.U.A. Datorită acestei reușite, JoJo a devenit la vârsta de treisprezece ani cel mai tânăr interpret din istoria Statelor Unite care a avut un șlagăr ce a atins prima poziție.

În anul 2005, JoJo a primit o ofertă de a juca rolul adolescentei Miley Stewart în serialul Hannah Montana. Interpreta a refuzat oferta companiei Disney Channel declarând că nu este interesată să joace într-un serial, preferând să se concentreze în cariera sa muzicală.

În 2006, după doi ani în care nu a lansat niciun album de studio nou, JoJo se întoarce cu un stil muzical mult mai comercial, influențat puternic de muzica RnB contemporană. Noul material discografic, intitulat The High Road, a fost lansat în toamna anului 2006. Albumul a debutat și a rămas în topurile internaționale mai multe săptămâni, devenind unul dintre marile succese din întreaga carieră a cântăreței. Ulterior, JoJo a primit un premiu special din partea Yahoo, piesa „Too Little Too Late” fiind descărcată în format digital în peste zece milioane de exemplare. A lansat și două compilații, Can't Take That Away from Me în 2010 și Agápē în decembrie 2012, precum și un EP după semnarea unui contract cu casa de discuri Atlantic Records. Până în noiembrie 2013, artista a vândut mai mult de 7 milioane de albume la nivel mondial dintre care 2,1 milioane de albume și 4 milioane de piese descărcate digital numai în Statele Unite.

În afara activității muzicale, JoJo practică și actoria, începând din anul 2002 să joace în rolul lui Michelle Cooper din sitcom-ul american The Bernie Mac Show. A mai apărut în American Dreams în 2004 și Romeo! în 2006. Pe parcursul anului 2006 a mai obținut și interpretat două roluri principale în peliculele Aquamarine și Excursie cu surprize, filme care s-au bucurat de succes comercial moderat. În prima parte a anului 2007, JoJo a călătorit în Canada, unde a filmat pentru producția cinematografică True Confessions of a Hollywood Starlet.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.