Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Ring the Alarm” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. Piesa a fost produsă de Knowles în colaborare cu Swizz Beatz, Sean Garrett și inclusă pe cel de-al doilea album de studio al artistei, B’Day. Înregistrarea a fost lansată ca cel de-al doilea single al albumului în Statele Unite ale Americii în octombrie 2006.

Compoziția a beneficiat de o campanie de promovare și de un videoclip regizat de Sophie Muller, acesta fiind inspirat din filmul Basic Instinct (1992). Percepția criticilor asupra înregistrării și asupra scurtmetrajului a fost împărțită, ambele primind atât aprecieri, cât și critici. Cu toate acestea, cântecul a primit o nominalizare la cea de-a patruzeci și noua gala a premiilor Grammy, la categoria „Cea mai bună interpretare R&B feminină”. De asemenea, Knowles a fost blamată pentru coperta discului single, ce o afișează în vecinătatea unor aligatori, acest aspect determinând o serie de controverse.

Discul single a debutat direct pe locul 12 în Billboard Hot 100, devenind cea mai înaltă intrare în clasament din întreaga carieră a interpretei. „Ring the Alarm” a obținut poziția cu numărul 11 și a devenit cel mai slab clasat single al artiste în această ierarhie la momentul respectiv. În ciuda unei campanii de promovare deficitare la nivel internațional, cântecul a activat modest listele muzicale din țările asiatice, europene sau sud-americane.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 aprilie:
Ghetoul Varșovia

Alte aniversări: 18 aprilie19 aprilie20 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.