Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Spec Ops: The Line este un joc video de tip third-person shooter, dezvoltat de studioul german Yager Development și publicat de 2K Games. A fost lansat pe 26 iunie 2012 în America de Nord și pe 29 iunie 2012 la nivel internațional, pentru platformele Microsoft Windows, Xbox 360 și PlayStation 3. A fost portat pentru OS X și Linux în 2013 și, respectiv, 2015. Este cel de-al unsprezecelea joc, reboot al seriei Spec Ops și primul joc de la Spec Ops: Airborne Commando (2002) încoace. Motorul grafic al jocului este Unreal Engine 3.

Jucătorul îl controlează pe căpitanul Martin Walker, trimis într-un Dubai post-apocaliptic împreună cu o echipă Delta Force de elită într-o misiune de recunoaștere. Pe parcursul jocului, Walker are halucinații și observă ororile războiului. În joc, jucătorii se pot ascunde, pot sări peste obstacole și îi pot împușca pe inamici cu o varietate de arme. Nisipul este un element important al gameplay-ului, deoarece poate fi manipulat pentru a învinge inamicii. Pe parcursul jocului, jucătorului i se va cere să ia decizii, unele fiind imorale. Un mod multiplayer, dezvoltat de Darkside Game Studios, este inclus în joc, permițându-le jucătorilor să participe atât în misiuni co-operative, cât și competitive.

Yager a început dezvoltarea jocului în 2007. Echipa s-a inspirat din mai multe surse, inclusiv din nuvela Inima întunericului și filmul Apocalypse Now pentru cadrul și povestea jocului. Jocul a fost proiectat a fi solicitant din punct de vedere moral, pentru ca jucătorii să se întrebe dacă războiul într-un joc video este sau nu distractiv. Jocul a suferit multiple amânări, iar echipa a folosit acele perioade de timp pentru a finisa jocul și a crește ritmul gameplay-ului. Coloana sonoră a jocului a fost compusă de Elia Cmíral.

Spec Ops: The Line a primit recenzii pozitive din partea criticilor. Ei au lăudat narațiunea și temele abordate, dar au criticat modul multiplayer și gameplay-ul third person. Spec Ops: The Line a fost un eșec comercial și nu a reușit să atragă atenția pe care distribuitorul Take-Two Interactive o dorea, cu toate că a avut multiple nominalizări la categoria Jocul Anului. Yager a declarat că nu va exista o continuare a jocului. Jocul a fost interzis în Emiratele Arabe Unite din cauza descrierii Dubaiului ca o ruină.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 aprilie: Ziua limbii chineze
Louis Pasteur

Alte aniversări: 19 aprilie20 aprilie21 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.