Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Lucky” este un cântec al interpretei americane Britney Spears înregistrat pentru cel de-al doilea ei album de studio, Oops!... I Did It Again (2000). Piesa a fost lansată drept cel de-al doilea disc single extras de pe album la 8 august 2000, sub egida casei de discuri Jive Records. După ce artista s-a întâlnit cu producătorii Max Martin și Rami Yacoub în Suedia, aceasta a înregistrat numeroase melodii pentru album, printre care și „Lucky”. Cântecul prezintă povestea unei faimoase vedete de cinema numită Lucky (în limba română: Norocoasa), care, în ciuda faptului că pare să aibă totul – faimă, bogăție, și frumusețe – este foarte singură și nefericită în adâncul sufletului. Piesa a primit laude din partea criticilor de specialitate, aceștia considerând că linia melodică și ritmul sunt drăguțe și atrăgătoare, remarcând totodată faptul că versurile sunt despre Spears însăși.

„Lucky” a obținut succes comercial pe plan mondial, ocupând prima poziție a clasamentelor din Austria, Elveția, Germania și Suedia, și devenind, de asemenea, un șlagăr de top 10 în mai multe țări din Europa. În Regatul Unit, cântecul s-a clasat pe locul cinci în ierarhia UK Singles Chart și a devenind al zecelea cel mai bine vândut disc single a lui Spears, înregistrând vânzări de peste 225.000 de exemplare în regiunea respectivă. Un videoclip muzical a fost regizat de Dave Meyers, și o prezintă pe artistă jucând două roluri: ea însăși, și un star de cinema melancolic (Lucky) ce își dorește să aibă parte de distracție. Spears a interpretat „Lucky” în câteva apariții din mass-media, precum și în două dintre turneele ei.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
24 aprilie:
Telescopul spațial Hubble

Alte aniversări: 23 aprilie24 aprilie25 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.