Pagina principală: Diferență între versiuni

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Conținut șters Conținut adăugat
m noul logo Facebook
Fără descriere a modificării
 
Linia 1:
<templatestyles src="Format:Pagina principală/styles.css" />
{{Aviz COVID-19}}
{| id="mp-topbanner" class="plainlinks nomobile" style="width: 100%;"
| class="MainPageLogo" style="background-repeat: no-repeat; background-position: -5px -25px; width: 100%; border: 1px solid #a7d7f9; vertical-align: top; -moz-border-radius: 3px; -webkit-border-radius: 3px; border-radius: 3px;" |

Versiunea curentă din 24 februarie 2022 13:06

Articole de calitate
Conținut recomandat

The Fame Monster este o versiune reeditată a albumului de debut al cântăreței americane Lady Gaga, The Fame (2008), lansată la 18 noiembrie 2009 sub egida Interscope Records. S-a stabilit inițial ca The Fame Monster să fie versiunea deluxe a unei relansări a albumului The Fame, însă casa de discuri Interscope a decis să lanseze cele opt cântece noi drept un extended play în unele țări. Decizia a fost luată, de asemenea, datorită faptului că Gaga a considerat că o relansare ar fi mult prea costisitoare, iar albumele au concepte diferite, descriindu-le ca fiind ying și yang. Versiunea deluxe reprezintă un album dublu ce conține cele opt noi cântece pe primul disc, și albumul The Fame pe cel de-al doilea disc. O ediție super deluxe a albumului The Fame Monster ce include produse suplimentare, notabil o șuviță a unei peruci a cântăreței, a fost lansată la 15 decembrie 2009.

Din punct de vedere muzical, The Fame Monster este un album pop cu influențe din muzica disco, glam rock și synthpop a anilor '70 și '80, industrial și gothică. Inspirația din spatele materialului a venit și din spectacolele de modă și podiumuri. Potrivit solistei, albumul vorbește despre partea întunecată a faimei, fiind exprimată în versuri prin metafora unui monstru. Fotografiile folosite pentru copertă au fost realizate de Hedi Slimane și au o temă gotică. Imaginile au fost refuzate inițial de către compania de înregistrări, însă Gaga i-a convins într-un final a-i permite să le folosească.

The Fame Monster a obținut recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate. În unele țări, albumul a activat în clasamente alături de The Fame, ajungând pe prima poziție a topurilor din Regatul Unit, Australia, Austria, Belgia, Finlanda, Germania, Irlanda, Noua Zeelandă, Polonia și Elveția. În Statele Unite, materialul discografic a ocupat locul cinci în ierarhia Billboard 200 și s-a clasat pe locul întâi în clasamentul topul pentru albume dance/electronice. The Fame Monster a obținut numeroase premii de la lansarea sa. Acesta a primit un total de șase nominalizări la cea de-a 53-a ediție a premiilor Grammy, inclusiv cea de-a doua nominalizare consecutivă la premiul Grammy pentru albumul anului, și câștigând premiul Grammy pentru cel mai bun album pop vocal.

Primul disc single extras de pe album, „Bad Romance”, a fost un succes comercial, clasându-se pe prima poziție a topurilor din peste 20 de țări din întreaga lume, în timp ce în Statele Unite, a ajuns pe locul doi în clasamentul Billboard Hot 100. Următoarele single-uri, „Telephone” și „Alejandro” au fost de succes, devenind șlagăre de top 10 în numeroase țări din întreaga lume. „Dance in the Dark” a fost lansat ca single în câteva țări, obținând un succes moderat în clasamente.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
3 iunie:
Harta Muntenegrului

Alte aniversări: 2 iunie3 iunie4 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.